haina

”Haina nu face pe om, ci omul face haina” – e o vorbă din popor, dar pe care eu aș adapta-o puțin, căci suntem în secolul în care multe se schimbă – suntem într-o continuă schimbare a tendințelor. Haina o face omul, e adevărat, dar fiecare haină are omul său. Fiecare articol vestimentar are propria personalitate, iar pe lângă asta acoperă corpul, care are diferite măsuri.
Haina – esența eleganței

Ca să fii elegant trebuie două lucruri: atitudine și o haină care să te reprezinte pe tine – ca atitudine și la înfățișare. Ca să fii elegant, haina potrivită îți dă încredere. Dar la fel de bine, încrederea aceasta vine și din ceea ce porți. Esența eleganței este haina care să-ți vină bine, cea care-ți dă luminozitate chipului, cea care te completează și-ți scoate în evidență toată frumusețea. Haina frumoasă NU face omul frumos. O haină frumoasă nu face neapărat omul frumos, omul frumos (oricum) face o haină și mai frumoasă. Atunci când vorbim de haina care-l îmbracă pe om, trebuie neapărat să se țină cont de materiale, culori, texturi, calitate, accesorii și alte detalii de acest gen. Haina scoate în evindență sufletul, pune lumină pe corpul tău, dar poate la fel de bine să ajute, sau, dimpotrivă, să nu ajute la ascunderea defectelor – pe care oricine le vrea bine pitite sub haina pe care o poartă.

Dacă haina nu este pentru un anumit corp, pentru o anumită conformație, produsul finit, poate face mai mult rău decât bine – în loc să ascundă, evidențiază și se vede totul foarte inestetic. Nu este important doar să placă haina – culoarea, materialul, cusătura, dar cel mai important este asta: să-ți stea bine, să vină bine, să te facă să te simți bine, să-ți dea un plus de eleganță și multă încredere în tine! Ce zici? Mai poți crede acum că haina face pe om? Părerea mea este că există reciprocitate între cele două. Gândește-te la cea mai nouă apariție dintr-o colecție. E minunat compleul! Îți place atât de mult… și parcă te-a chemat atunci când te-a văzut. L-ai cumpărat pentru că nu costă mult și nu ai putut rezista.

Nu tot ce-ți place te și avantajează pe tine – și nu spun asta din răutate, ci fix pentru că și eu am pățit la fel: am cumpărat cu ochii închiși, iar acasă am văzut că nu e pentru mine. Și pui în dulap, dar nu te mai atingi de ea. Haina se poartă și te poartă. Haina spune multe despre atitudine ta, despre starea ta interioară și despre eticheta pe care tu o atribui propriei persoane. Caută mai mult prin magazine, caută hainele care să te ajute, să pluseze atât de mult calitățile, astfel încât să nu mai fie loc de micile imperfecțiuni.

Haina perfect potrivită te ajută să radiezi, căci asta meriți, de fapt!

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.